fbpx

Fener, Balat & Cibalı Turu – Çanakkale Çıkışlı

  • Bölge:
  • Tur Süresi: 1 gün
  • Hareket Tarihi: 16/09/2023
  • Bitiş Tarihi: 16/09/2023
  • Fiyat: 1,000TL
  • İletişim 0286 217 1011 - 0533 703 0767

Kültür, sanat, tarih ve lezzet dolu sokaklarında geçecek dolu dolu bir hafta sonu için İstanbul Turu’ nda yerini ayırt! İstanbul’da farklı kültürlerin yüz yıllardır bir arada yaşadığı bölgeyi ziyaret edeceğiz.

Gece 02:30’da Cumhuriyet Meydanında buluşma ve İstanbul’a hareket ediyoruz.

Sabah saatlerinde Haliç’in kıyılarında kurulan yerleşimin izlerini sürmek için, dinlerin ve kültürlerin kesiştiği bu sokaklarda gezimize başlıyoruz. Her yönüyle Haliç’in cazibe merkezi olan semtlerin dokusu içinde yürürken göreceklerimiz, yaşadığınız şehir hakkında bildiklerinizin çok ötesinde ne kadar farklı kültürlerin iç içe yaşadıklarını anlayacağız.

Bir sokağın başında Yahudi dininin veya yaşantısından bahsederken, üç beş adım sonra Hıristiyanlığın Dünya’daki en önemli mabedi olan Patrikhane’ye girip kutsal eşyaları fotoğraflayıp, iki sokak ileride Hz. Muhammed zamanından günümüze en çok hadis çevirmiş, aynı zamanda İstanbul kuşatmasında yer alıp şehit düşen sahabelerin mezarlarını gördüğümüzde dinlerin nasıl uzun yüzyıllar bir arada beraber yaşadığına şahit olacağız.

Hiç şüphesiz ki; bu semtlerde yaşayan insanların nasıl eğlendikleri, neler yiyip içtikleri, neler giydikleri, nerelerden ve nasıl alışveriş yaptıklarını gösteren mekânlardan günümüze kadar varlıklarını sürdüren  meyhaneleri, çarşıları, manifaturacıları, balıkçıları, manavları da unutmadan gezimize renk katan bu yerleri ziyaret edeceğiz.

Rehberimizin anlatımı ile içinde yaşadığımız ama farkına varamadığımız İstanbul’umuzun farklı bir köşesini görebilme fırsatı yakalayacağız. Gezimizin sonunda aracımızdaki yerlerimizi alarak Çanakkale’ye hareket ediyoruz. Bir sonraki keyifli Granikos Travel gezimizde buluşmak dileği ile vedalaşıyoruz…

GEZİLECEK YERLER

  • Cibali Kapı ve Cibali Karakolu
  • Aya Kapı ve Karakolu
  • Gül Camii (Aya Theodosia Kilisesi)
  • Aya Kapı Çeşmesi
  • Maraşlıyan Rum ilköğretim Okulu
  • Fener Rum Patrikhanesi – Aya Yorgi Kilisesi
  • Bulgar Ortodoks Kilisesi (Stefi Stefan)
  • Fener Evleri Apartmanları ve sokakları
  • Ulah Rahim Sarayı (Dimitri Kantemir Sarayı)
  • Yuva Kimyon Rum Kız Yatılı Lisesi
  • Fener Rum Erkek Lisesi
  • Moğol Meryemi Kilisesi (Kanlı Kilise)
  • Balat, Surp Hireşdegabet Kilisesi
  • Balat Sokakları ve evleri
  • Bulgar (Stefi Stefon) Kilisesi
  • Ohri Sinagogu
  • Çıfıt Çarşısı ve Agora Meyhanesi
  • Yanbol Sinagogu
  • Çana Sinagogu
  • Ferruh Kethuda Camii
  • Surp Hireşdegabet Kilisesi ve Ermeni Lisesi
  • Renkli Roman Mahallesi ve Arabacılar Loncası
  • Haliç Surları

Tur katılım kuralları

- Acentamız ve tur rehberimiz programda değişiklik yapma hakkına sahiptir.
- Kayıt olduktan sonra 3 gün içinde ödeme yapmanız durumunda rezervasyonunuz onaylanacaktır. 3 gün içinde ödemesi tamamlanmayan kayıtlarınız silinebilir.
- Günübirlik turlarda nakit ödeme veya banka havalesi kabul ediyoruz, 1 gece veya daha fazla geceleme olan konaklamlı turlarda kredi kartı ile Çanakkale şubemizden tek çekim ödeme kabul ediyoruz.
- Günübirlik turlarda son 72 saate girildiğinde iptal iade hakkınız kalmamaktadır.
- Konaklamalı turlar için iptal süresini acenta personelimize danışabilirsiniz.
- 0 ile 3 yaş arası çocuklar günübirlik turlara ücretsiz olacak kucakta katılabilirler. 3 yaş ve üzeri kişilerin turlarımızda koltuk almaları zorunludur.
- Konaklamalı tur programlarımızda tek kişi katılım için single farkı uygulanmaktadır. Alınan single farkı otelde yapılacak konaklamada tek kişilik oda verildiği için otel tarafından talep edilmektedir.
Granikos Travel
DMCA.com Protection Status