Yıl boyunca sadece 3 haftalık kısa bir hasat dönemi olan Lavanta festivaline gidiyoruz!
Sabah 08:00’de Çanakkale cumhuriyet meydanından hareket ediyoruz. 1915 köprüsü ile Gelibolu’ya geçiş yapıyoruz.
Yolculuk esnasında Tabaklar Shell’de kahvaltı ve ihtiyaç molası veriyoruz. Verilen mola sonrasında yolculuğumuza devam ederek Kavakköy Lavanta tarlasına ulaşıyoruz.
2018 yılında ekilen ve günümüzde düzenli olarak hasadı yapılan Lavanta tarlasına geçiyoruz. Burada rehberimiz tarafından belirlenecek serbest zaman süresi boyunca keyifli bir deneyim ve benzersiz fotoğraflar çekebilirsiniz. Buluşma saatimizde yeniden aracımıza geçerek Bolayır’a hareket ediyoruz.
Bolayır’da bulunan Gazi Süleyman paşanın mezarı ziyaret ediyoruz ve sonrasında vatan ve hürriyet Şairi Namık Kemal’in mezarını ziyaret ediyoruz. Yapılan ziyaretler sonrasında Gelibolu şehir merkezinde bulunan Antika Traktör müzesine geçiyoruz.
Antika Traktör Müzesi, sadece traktör tutkunları için değil, Dünya tarihini traktör dünyası üzerinden izlemek isteyenler için de bir ”Harikalar Diyarı”… 1800’lerin buharlı taraktörlerinden yakın geçmişimize kadar tarihe tanıklık etmiş, dünyanın farklı ülkelerinde farklı hikayeler yaşamış, savaşlar, barışlar, devrimler görmüş, bazıları efsanelerin traktörü, bazıları ise traktörlerin efsanesi olmuş , eşsiz bir koleksiyonu tek çatı altında buluşturan Traktör Müzesi, heyecan verici bir koleksiyon görmek ve hafızalardan silinmeyecek bir gün yaşamak isteyen ziyaretçilerini bekliyor. Traktör müzesi ziyareti sonrasında Gelibolu Kalesi ve Piri Reis Müzesine geçiyoruz. Müze ziyareti sonrasında öğle yemeği için serbest zaman veriyoruz.
Yemek sonrasında Bayraklı Baba türbesine geçiyoruz.
Osmanlı İmparatorluğu’nun ilk yıllarında orduda bayraktarlık yapan Karacabey, Bizans ile yapılan bir savaşta esir düşeceğini anlayınca bayrağın düşman eline geçmemesi için “namus” olarak gördüğü bayrağı küçük parçalara böler ve yutar. Ancak kısa bir süre sonra durum Türk askerlerinin lehine döner ve Karacabey arkadaşları tarafından kurtarılır. Karacabey’e arkadaşları ve komutanları sancağı ne yaptığını sorar. Karacabey, düşmana vermemek için parçalara ayırarak yuttuğunu söyler fakat kimseyi inandıramaz. Karacabey, yalan söylemediğini ispatlamak için midesini parçalar ve karnındaki bayrağın ortaya çıkmasını sağlar. Midesini kesmeden, yani ölmeden önce ise “Benim yerim burasıdır. Beni buraya gömün ve üzerimi bayraksız bırakmayın” diye vasiyet ettiğine inanılır.
Bayraklı Baba türbesi ziyareti sonrasında Osmanlı döneminden günümüze hizmet vermeye devam eden Gelibolu Fenerinde fotoğraf için mola veriyoruz. Verilen mola sonrasında Gelibolu Mevlevihane’sini ziyaret ediyoruz.
Gün içinde yapılan geziler sonrasında Çanakkale’ye dönüyoruz.
Tur ücreti kişi başı 300 TL
Tur ücretine dahil olan hizmetler;
Tur ücretine dahil olmayan hizmerler;